APA (3.1) – dezinfectarea termica a apei


supravietuire a-z

atentie_28-bmp

FIERBEREA

Dezinfectarea termica a apei (fierberea) este cea mai la indemana metoda de distrugere a patogenilor din apa.

boiling_water_to_purify_in_emergency_campfire

Ceea ce trebuie sa retinem (repet acum ce am spus la “dezinfectarea chimica a apei”) este ca si aceasta metoda ofera o garantie de 99% (sau 99,9%) pentru ca microorganismele patogene au rezistente diferite la temperaturi inalte cum au rezistente diferite si la produsele chimice de dezinfectare, adica exista posibilitatea ca 0,1% sau 1% dintre patogeni sa scape actiunii noastre. Ca sa micsoram riscul va trebui sa folosim apa filtrata cu cea mai eficienta metoda pe care o avem la dispozitie. O apa cu cat este mai limpede cu atat e mai usor de dezinfectat indiferent de metoda folosita.

Un studiu al  http://www.princeton.edu/~oa/manual/water.shtml  spune (optimist) ca “Fierbere este cel mai sigur mod de a ucide toate microorganismele.” si ca pentru aceasta e necesara mentinerea apei la 100°C 1 min, la…

Vezi articol original 725 de cuvinte mai mult

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s