TEST 6 din 49

TEST 6 din 49


Un razboi atomic este iminent. In jumatate de ora un avion te va duce pe o insula izolata unde vei fi in siguranta. Poti lua cu tine doar 6 lucruri din cele 49 pe care le ai in fata. Ce alegi?

__a_test-6din49-__2-bmp

Ca sa poti alege bine va trebui sa citesti mai intai „regula lui 3” iar apoi sa scrii la comentarii cele 6 questii alese ca sa putem sa ne contrazicem fiindca doar asa invatam.

Un intelept (am uitat cum il cheama) spunea ca „Este foarte important sa invatam din greselile si experienta altora pentru ca nu ne-ar ajunge o viata ca sa facem singuri toate greselile posibile din care sa invatam tot ce stim.” (am citat din amintiri doar ideea principala).

Spor.

©H™

 

6 gânduri despre „TEST 6 din 49

  1. Pornesc de la premiza ca pe insula unde am sa ajung sint in SIGURANTA si ca atare acestea ar fi obiectele ce le voi alege:
    Cutit de vinatoare
    Topor
    Echipament filtrare apa
    Trusa de prim ajutor
    Prelata
    Bocanci.

    Apreciază

    1. Am revenit. De cand am postat articolul asta ma tot gandesc ce as alege deoarece ai nevoie de foarte multe lucruri iar 6 din 49 sunt chiar foarte putine, asa cum spunea „broasca”. Sa analizam.
      prelata – da, iti va asigura un adapost uscat, te va ajuta la colectarea apei de ploaie, sau va fi sac pentru carat bagaje.
      cutit – da, e vital.
      topor – da, se poate ascuti pe orice piatra.
      Oare o maceta robusta nu poate inlocui toporul si cutitul?
      echipament filtrare apa – sursa de apa poate fi limpede, mai multa nevoie ai sa o sterilizezi, prin fierbere de exemplu, deci ai avea nevoie de un vas potrivit in care sa aduni si sa pastrezi apa si in care sa-ti prepari mancarea.
      bocanci – da, iti vor proteja picioarele. Daca te ranesti si nu te mai poti deplasa esti ca si mort. Dar… bocancii se vor rupe dupa un timp si va trebui sa-i repari sau sa-ti faci altii noi din pielea unui animal vanat de tine.Ce ai alege in loc de bocanci dintre o trusa de cusut si o pusca cu luneta? Ata se va termina, munitia se va termina si ea. In loc de ata poti folosi fasii din piele sau impletituri din fibre vegetale. Un ac poti improviza din lemn daca ai cutit si indemanare. Munitia se va termina (si va trebui sa vanezi cu sulita sau cu arcul cu sageti) dar o buna perioada de timp vei avea carne de mancat si pielea vanatului din care sa-ti faci culcus, haine si bocanci. Dar pana sa vanezi va trebui sa pescuiesti. Sa stii ca se poate pescui fara carlige, fir din nailon su undita.
      Trusa de prim ajutor – da, este foarte importanta daca contine si materiale sanitare si medicamente si instrumentar medical. Si plasa de insecte e utila.
      Marea dilema de care ma impiedec mereu este cea a singuratatii. La ce sa renunt ca sa pot lua cu mine un caine. Prefer un caine unui partener uman pentru ca un caine chiar daca il certi sau il injuri daca esti nervos (si vei fi cu siguranta) el iti va ramane la fel de fidel, te va ajuta la vanatoare, te va insoti peste tot, te va avertiza daca apar pericole, te va pazi cand dormi, te va distra, vei avea cu cine sa te joci si vei avea cu cine vorbi fara sa te contrazica :-).
      Si un magar e foarte util daca ai de carat lucruri grele, de exemplu lemne pentru contruit si fortificat adapostul.
      Acest test este greu pentru ca te pune in situatia de alege foarte putine lucruri dintre foarte multe de care ai nevoie. Un principiu fundamental al supravietuirii in natura spune ca, cu cat ai mai multe cunostiinte despre tehnicile de supravietuire cu atat va trebui sa cari mai putine lucruri cu tine pentru ca restul le gasesti in natura.
      Si acum ma intreb daca un bun manual de supravietuire nu ar fi o alegere inteleapta.
      Alegerea mea:
      1. maceta
      2.caine
      3.prelata
      4.oala metalica mare
      5. ma mai gandesc
      6. ma mai gandesc

      Apreciază

Lasă un comentariu